Vi skal til valg 12. marts

Formanden for Naalakkersuisut Kuupik Kleist har trykket på valgknappen og udskrevet valg til Inatsisartut til afholdelse 12. marts 2013.
Skrevet af Peter Troelsen
31. januar 2013 12:04

Der bliver ualmindeligt travlt i landets partiforeninger i de næste dage. Kandidaterne skal opstilles, hvis ikke man allerede har gjort det, der skal trykkes valgplakater, bookes fly og skibe, arrangeres valgmøder, trænes kandidater så de slår igennem på valgmøderne og ikke falder igennem i pressen og sikkert en hel vognfuld andre småting.

Som tingene ser ud i øjeblikket vil de nuværende partier i Inatsisartut være opstillingsberettigede, og det samme må man formod omkring det nystiftede parti Partii Inuit. Om koalitionen fortsætter, eller om der skal nye folk på posterne som naalakkersuisoq, må vælgerne afgøre 12. marts, men indtil da vil landets håbefulde politikere og kandidater have deres dage fyldt godt og grundigt ud med politik.

Vi vil selvsagt følge både forberedelserne, selve valghandlingen og de efterfølgende forhandlinger om dannelse af naalakkersuisut tæt her på KNR. Både i TV, radio og på knr.gl.