Vi skal lytte til transportkommissionens anbefalinger

Der står mange og store investeringer forude indenfor infrastrukturen, og den nye naalakkersuisoq på området, Steen Lynge, har transportkommissionens anbefalinger med i sine overvejelser om fremtiden. Først i maj måned har han er prioriteringsliste klar.
Skrevet af Peter Troelsen
28. april 2013 12:30

Et nyt job, nye arbejdsområder og debut på ministergangen var, hvad Steen Lynge kunne se frem til efter hans fremragende valg, hvor han blev Atassuts helt store stemmesluger. En stilling som naalakkersuisoq for sundhed og infrastruktur ville være en udfordring for selv den mest rutinerede politiker, men Steen Lynge går til jobbet med krum hals.

-Jeg har altid arbejdet meget, så den del af jobbet kommer ikke som noget nyt for mig, men jeg har da haft en stor bunke ny viden, jeg har skullet tilegne mig i starten. Det har været hektisk og spændende, og jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet for alvor, nu jeg har fået sat mig ind i mine nye områder. Det er jo begge to områder med en del store beslutninger forude, fastslår Steen Lynge overfor knr.gl.

En af de mange store beslutninger, der skal tages, er angående lufthavnen i Sydgrønland. Skal der laves en ny eller kan man klare sig med den gamle? Hvis der skal laves en ny, hvor stor skal den så være? Spørgsmålene er mange, men en del af svarene kan man også finde i de anbefalinger, transportkommissionen kom med, da den barslede med en rapport.

-Det er en kæmpeinvestering vi står overfor i Sydgrønland, så vi skal være helt sikre på, at der ikke er noget, vi ikke har haft med i vores overvejelser, inden vi tager beslutningen. Der er ingen tvivl om, at man kan forbedre flytrafikken i syd, spørgsmålet er blot, hvor vi får mest ud af vores investering, siger Steen Lynge.

Også landets havne står foran en større undersøgelse. Det skal fastlægges, hvordan adgangen er til de forskellige havne landet over, og hvis vi kan gøre noget bedre, så må der kigges på det.

-Vi skal have spredt vores investeringer geografisk, så vi sikrer arbejde til hele landet, når vi skal lave den slags. Havnen i Nuuk skal der laves meget om på, men også her er der god fornuft i at gøre tingene ordentligt første gang, så må alt andet komme i anden række, fastslår naalakkersuisut for infrastruktur Steen Lynge.