Vi skal bekæmpe arbejdsløsheden nu

Et af de helt store samfundsproblemer i Grønland er den enorme ledighed, der findes i landet. Ledigheden rammer bredt på tværs af alder, og koster samfundet store summer hvert år. Hvis vi skal have styr på økonomien i Grønland, er det et must, at der også kommer færre ledige på arbejdsmarkedet.
Skrevet af Peter Troelsen
01. maj 2013 09:14

Medlem af Inatsisartut for Siumut Hans Enoksen har i den anledning stillet tre § 37 spørgsmål til førstemanden på det område Jens Erik Kirkegaard.

Dels ønsker Enoksen at vide, hvordan man agter at bekæmpe ledigheden i bygderne, dels hvor mange penge, der kan bruges på arbejdsløshedsbekæmpelse og endeligt, hvor mange ledige der er i landet med udgangen af marts måned.

Desuden gør Hans Enoksen opmærksom på, at der ifølge koalitionsaftalen skal arbejdes hen mod en hurtig og målrettet indsats for folk ramt af arbejdsløshed, så disse i stedet kan komme i beskæftigelse. Han ønsker at få at vide, hvilke initiativer Naalakkersuisut har planer om i den forbindelse

Det forventes at Jens Erik Kirkegaard vil svare partifællen indenfor den normale svarfrist på 10 dage, og vi vil her på knr.gl se frem til at høre mere om koalitionens planer for bekæmpelse af arbejdsløsheden.