Lærermangel bekymrer: - Vi når ikke gennem vores pensum

De store elever i Qaqortoq får ofte fri, fordi der er mangel på lærere. Elevrådsrepræsentant er bekymret over alle fritimerne.

- Nogle gange kan vi få fri to til tre gange om ugen. Andre gange har vi skolegang hele ugen. Det er forskelligt, siger Adina G. Jakobsen, der er medlem af elevrådet på Tarsersuup Atuarfia i Qaqortoq.

Kommune Kujalleq søger lærere til mindst 17 stillinger, inden skoleåret begynder i august.

Lige nu mangler Narsap Atuarfia syv lærere, i Nanortalik mangler man fem, og i Qaqortoq mangler fem lærere, oplyser skoleforvaltningen i Kommune Kujalleq.

Og lærermanglen går ud over elevernes undervisning, siger Adina G. Jakobsen.

- Vi når ikke gennem vores pensum, siger hun og tilføjer, at hun er bekymret for, at den manglende undervisning får mere langsigtede konsekvenser.

LÆS OGSÅ Folkeskolen mangler lærere

- Det er frustrerende, specielt når man går i 10. klasse. Vi bliver færdige til sommer og skal videre til en ungdomsuddannelse. Det er frustrerende af hensyn til karaktererne, siger elevrådsrepræsentanten.

LÆS OGSÅ Lærermangel hovedårsagen til dårlige karakterer

Og det er netop de større elever, der mærker lærermanglen mest, mener formand for skolebestyrelsen i Tasersuup Atuarfia, Laila Lund, der siger, at lærermanglen fylder meget hos skolebestyrelsen.

- Vi drøfter det. Vi holder også møder flere gange om året for at drøfte lærermangelen med henblik på at ansætte lærere, lyder det fra Laila Lund.

LÆS OGSÅ Mange lærere underviser udenfor linjefag

Og der er brug for flere lærere, siger hun. De ansatte har allerede travlt og kan ikke løfte byrden med at lukke hullerne i undervisningen.

- Når der bliver for få lærere, og de bliver tildelt flere timer, vil de ikke vil have tid til forberede sig til undervisningen, siger formand for skolebestyrelsen i Tasersuup Atuarfia, Laila Lund.

Det er blandt andet planen, at skoleinspektørerne i Nanortalik, Qaqortoq og Narsaq holder en charmeoffensiv blandt de lærerstuderende for at gøre noget ved den konstante lærermangel i Kommune Kujalleq.

LÆS OGSÅ IMAK: Skoler skal tage hånd om lærermanglen

Qanorooq 14.03.2019

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt