Lærermangel hovedårsagen til dårlige karakterer

Resultaterne fra den seneste afgangsprøve fra folkeskolen tegner et lidt dystert billede, selvom der er fremgang i et par fag.
17. januar 2014 11:13

- Generelt så må man sige, at vi en ikke særligt stor top, og så har vi en meget stor mellemgruppe af elever og så en lidt for stor gruppe elever, der har opnået ikke særligt tilfredsstillende resultater.

Siger Sivso Dorph, der er formand for lærernes forening IMAK.

Han er ikke tvivl om, at der er rum til forbedring, og at fejlen delvist ligger hos skolen.

- Dels på grund af lærermangel og dels at man ikke bruge lærernes stærke sider godt nok.

Ifølge Sivso Dorf er der dog flere forskellige forklaringer på det ikke så flatterende resultat.

Ikke mindst ser han lærermangel som en mulig forklaring.

- Der udover har vi jo en række elever der har særlige behov. Dels så har vi elever i toppen, som vi kan arbejde videre med at gøre større ved at flytte elever fra mellemgruppen op til toppen ved at hjælpe elever der har særlig behov op til toppen, siger Sivso Dorph.

Han gør samtidigt klar, at han mener, at den store gruppen i bunden hænger sammen med, at elever er ordblinde eller læsesvage og andre der har sociale problemer og har brug for social og menneskelig støtte til deres udvikling .

- Det er redskaber vi mangler i den nuværende folkeskole for at kunne få eleverne op på et højere niveau.

Lærernes formand er heller ikke i tvivl om, hvad recepten på dygtige elever består af.

- Først og fremmest skal vi have flere lærer ind i den grønlandske folkeskole. Dels så skal man bruge lærernes stærke sider. Det vil sige, at lærerne skal undervise i deres specialiseringsfag. Sagde formand for lærernes forening IMAK Sivso Dorph.