Aalborg Havn: Vi har tilbudt RAL alt, der var muligt

I Nordjylland ærgrer adm. direktør for Aalborg Havn sig over, at RAL har afvist en ny samarbejdsaftale efter 2022. – Jeg forstår ikke, man takkede nej, siger han.
02. februar 2018 13:52

Siden oktober har Royal Arctic Line (RAL) og Aalborg Havn forhandlet om en ny aftale frem til 2025.Aftalen skulle være en tillægsaftale til den eksisterende, der løber frem til udgangen af 2022.

Og trods tidligere hårdere udmeldinger fra begge parter har det været et godt forløb – men med et forkert udfald, siger adm. direktør for Aalborg Havn, Claus Holstein, til KNR.

- Det har været nogle positive forhandlinger. Vi er blevet klogere på, hvad RAL vil, og RAL er sikkert blevet klogere på, hvad vi vil. Men inden for den tidsramme, som gik frem til 1. februar, nåede vi ikke på plads. Så det er jo beklageligt.

LÆS OGSÅ Forhandlinger er stoppet mellem RAL og Aalborg Havn

’Vi har været meget fleksible’

Kravet fra RAL’s side har – ifølge Claus Holstein – været, at Aalborg Havn blev mere fleksibel på en række punkter.

Derfor har havnen bl.a. tilbudt en kraftig reduktion i de godsmængder, som skal igennem Aalborg Havn mod, at RAL forlængede sit samarbejde med havnen til 2025.

Derudover har Aalborg Havn også tilbudt flere ting, som Claus Holstein dog ikke vil oplyse af hensyn til konkurrencen, siger han.

LÆS OGSÅ Borgmester er parat til mindre godsmængder til Aalborg

- Jeg kan jo næsten sige, at jeg forstår ikke, man takkede nej. Fordi jeg synes næsten på alle de punkter, der står i kontrakten, gjorde vi os mere fleksible. Men det kan jo være, at vi ikke var fleksible nok. Men til sidst skal det jo også være en forretning for os. Til sidst skal det også være noget, vi tjener lidt penge på.

RAL må selv starte forhandlinger

I en pressemeddelelse oplyser adm. direktør hos RAL, Verner Hammeken, at selskabet fortsat vil være i dialog med Aalborg Havn og om muligt opnå enighed om nødvendige forhandlinger.

Men kommende forhandlinger vil kun ske på initiativ fra RAL, siger Claus Holstein.

- Jeg er enig med RAL, og jeg er glad for, at Verner Hammeken siger, at der er mulighed for flere forhandlinger. Men det er ham, der skal komme på banen. Og han skal bringe et eller andet nyt med. Vi er færdige med at forhandle inden for det mandat, vi havde her.

LÆS OGSÅ RAL ønsker en lykkelig skilsmisse

RAL har tidligere oplyst, at selskabet gerne ville forlade Aalborg allerede fra 2019. Men den udmelding har der ikke været tale om i de nu afsluttede forhandlinger.

- Vi har tidligere været ude at sige til RAL, hvad der sker, hvis man bryder den aftale, der er nu (erstatningskrav, red.). Så det har ikke været et tema. Og det har RAL heller ikke rejst. Så vi går ud fra, at der er en gensidig forståelse af, at den aftale er bindende frem til udgangen af ’22.

Aalborg Havn har tidligere oplyst, at et brud med RAL vil svare til et tab på godt 40 mio. kr.