Forhandlinger er stoppet mellem RAL og Aalborg Havn

Det bliver ikke til en ny samarbejdsaftale mellem det selvstyreejet rederi og den nordjyske havn.
Foto © : Jacob Strøm/RAL
02. februar 2018 09:24

Det oplyser begge selskaber i pressemeddelelser.

De to parter har i dag kontrakt på, at Royal Arctic Line (RAL) besejler havnen i Aalborg som basishavn i Danmark frem til udgangen af 2022.

En aftale, som RAL tidligere har meldt ud, at selskabet gerne ville bryde allerede i 2019 for i stedet at benytte Aarhus som fast havn.

Men i oktober sidste år startede parterne på forhandlinger, der i stedet havde til udsigt at forlænge kontrakten frem til 2025 ud fra nye vilkår.

LÆS OGSÅ Borgmester er parat til mindre godsmængder til Aalborg

Det har ført til ’flere forhandlingsmøder og intensiv skriftlig korrespondance mellem parterne’, hvor begge selskabers bestyrelser har haft frem til i går 1. februar til at nikke til en mulig kontrakt, skriver Aalborg Havn.

Men det er altså blevet afvist fra bestyrelsen i Royal Arctic Line. Også selv om den nordjyske havn har tilbudt at forlænge forhandlingsperioden.

- Aalborg Havn beklager, at der ikke har været muligt at etablere et reelt og konstruktivt forhandlingsforløb, lyder det fra Aalborg Havn i deres meddelelse.

LÆS OGSÅ Royal Greenland støtter RAL’s planer om Aalborg-exit

Også RAL beklager, at parterne ikke har kunnet blive enige om en ny rammeaftale. Men det har ingen betydning for rederiets handlingsplaner og strategi.

- Den videre dialog, som vi absolut tror på er vejen frem, må afgøre, om man på et senere tidspunkt kan opnå enighed om en fælles køreplan for de nødvendige forhandlinger,  siger Verner Hammeken, adm. direktør hos RAL, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ RAL ønsker en lykkelig skilsmisse