RAL ønsker en lykkelig skilsmisse

Royal Arctic Line åbner nu op for, at rederiet kan fortsætte med at sejle til Aalborg helt frem til 2025.
Foto © : Destination Arctic Circle/Flickr Creative Commons
Skrevet af Jonas Fievé
05. oktober 2017 18:34

Tidligere har det selvstyreejede rederi ellers meldt ud, at de fra 2019 ville begynde at sejle fra Aarhus i stedet for den nordjyske havn, og det laver den nye aftale ikke om på.

- Men det, vi har aftalt med Aalborg, er, at vi i fælleskab vil finde ud af, hvad der skal til for at kunne sikre, at der er containertrafik til Aalborg frem til 2025, siger administrerende direktør for Royal Arctic Line, Verner Hammeken, til KNR.

LÆS OGSÅ Aalborg Havn føler sig svigtet af RAL

Aftalen skal sikre containertrafik

Han kan dog ikke på nuværende tidspunkt sige, om RAL i perioden frem til 2025 både skal sejle til Aalborg og Aarhus, eller om det bliver helt andet selskab.

- Det kan også være, at vi finder ud af, at det skal være et andet skib, der sejler fra Aarhus til Aalborg, fordi det vil være lettere for operationen.

For en ting er sikkert, og det er, at Royal Arctic Line fra 2019 vil begynde at sejle fra Aarhus, når rederiet tager deres nye skibe i brug.

LÆS OGSÅ RAL flytter fragt til Aarhus

En nødvendig aftale

For at Aalborg Havn ville gå med til det, var RAL nødt til at indgå en aftale, der altså sikrer containertrafik til den nordjyske havn frem til 2025 - tre år længere end den nuværende aftale.

- Ja, det er det, der menes med, at Aalborg Havn er fleksibel i forhold til den eksisterende aftale, så det kan jeg bekræfte.

LÆS OGSÅ Aalborg Havn lægger pres på RAL med milliontrussel

Aalborg Havn har tidligere truet med et erstatningskrav på 200 millioner kroner, hvis RAL bryder aftalen før tid. Men det bliver ikke aktuelt med den nye aftale.

- En anden ting, som vi er rigtigt glade for i denne her forbindelse, er, at vi taler ikke om erstatningskrav. Vi taler om en løsning, som er ligeværdig og balanceret for begge parter, siger administrerende direktør for Royal Arctic Line, Verner Hammeken.

Ifølge aftalen skal RAL og Aalborg Havn sammen finde en løsning, der skal præsenteres for selskabernes bestyrelser senest den 1. februar næste år.