Air Greenland: Vi har ikke brug for højere priser

Billigere flybilletter giver ifølge Air Greenland flere rejsende, og derfor kan en afgift på internationale afgange gøre det mindre attraktivt for turister at besøge verdens største ø, frygter det nationale flyselskab.

Udmeldingen fra Air Greenland kommer som en reaktion på, at Naalakkasuisut vil sende regningen for de underskudsgivende lufthavne og heliports til flyrejsende til og fra Grønland.

- Derfor kan man sige, at det er ærgerligt, at den kommende afgift kommer til at ligge direkte ovenpå billetprisen, og dermed øge priserne, hvilket kommer til at dæmpe efterspørgslen, siger administrerende direktør for Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

LÆS OGSÅ Ny flyafgift skal finansiere underskudslufthavne

Afgifter går ud over passagererne

De seneste par år har det nationale flyselskab gennemgået en effektivisering, som har betydet, at det er blevet billigere at flyve til og fra Grønland. 

Hvilket har resulteret i, at flere sætter sig i sæderne i Air Greenlands Airbus, når turen både går til og fra verdens største Ø.

- Det er jo meget naturligt, at når prisen falder, så der er der flere, der har råd til rejse, og så blive destinationen også mere attraktivt i forhold til andre destinationer.

Hos turistoperatøren Wold Of Greenland i Ilulissat er man heller ikke i tvivl om, at en ny passagerafgift kan have en negativ effekt - alt efter hvor høj den bliver. 

- Jo højere prisen bliver, jo færre turister vil der sandsynligvis komme til Grønland, siger Mike Rinno Kruse, som er direktør for Wold Of Greenland.

LÆS OGSÅ Nedsatte lufthavnsafgifter vil medføre billigere Danmarksbilletter

Afgiften på de internationale flyafgange er et resultat af, at Kalaallit Airports i fremtiden skal drive hovedlufthavnene, som i dag dækker underskuddet for driften af de restende lufthavne og heliports.

Underskuddet vil så variere efter, hvor mange som flyver indenrigs. Det fremgår derfor af forslaget, at Naalakkersuisut forventer, at afgiften vil falde i takt med, at flere turister flyver til Grønland. 

Ifølge det nationale flyselskab kan det være rigtigt nok under forudsætning af, at det lykkedes at sælge resten af landet til turisterne. 

- Hvis tilfældet bliver, at der er flere internationale passagerer, som kommer til at rejse indenrigs, så er det jo rigtigt. Hvorvidt det bliver tilfældet eller ej er svært at udtale sig om på nuværende tidspunkt, siger administrerende direktør for Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

LÆS OGSÅ Jacob Nitter Sørensen fortsætter som administrerende direktør

Naalakkersuisoq for infrastruktur, Erik Jensen, vil på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om forslaget om en afgift på internationale flyrejser.

LÆS OGSÅ Nye lufthavne kan give dyrere flyrejser

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt