Foto: Boegh/Flickr Creative Commons

Nye lufthavne kan give dyrere flyrejser

De kommende lufthavnsudvidelser vil sandsynligvis give passagerer i andre byer end Nuuk og Ilulissat længere rejsetider, dyrere billetter eller færre afgange, forudser Air Greenland.

De kommende lufthavnsudvidelser vil give billigere og kortere flyvninger for Nuuk og Ilulissat.

Der er dog en sandsynlighed for, at passagere i andre byer kan få længere rejsetider, dyrere billetter eller færre afgange, lyder det fra Air Greenland.

 - Der vil være øgede omkostninger forbundet med at flyve til eksempelvis Maniitsoq. Sisimiut får mere end fordoblet flyvetiden i forhold til i dag, siger fungerende administrerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

LÆS OGSÅ Nye lufthavne kan gøre det dyrere for resten af landet

Længere rejsetid og halvtomme fly

Det hænger sammen med, at passagerer fra Maniitsoq, som det er i dag bliver samlet op på vejen fra Nuuk til Kangerlussuaq.

Sisimiut, der i dag har en flyvetid på 20 minutter til den internationale lufthavn i Kangerlussuaq, får med de
nye internationale lufthavne en flyvetid på 50 minutter, når der skal flyves til Nuuk i stedet for

Ifølge en luftfartanalytiker Sydbank, kan det ikke undgås, at en ændring af lufthavnsstrukturen vil give negative konsekvenser.

- Det skal gøres op politisk, om det er et skridt, som man kan acceptere. Man skal sørge for at få analyseret, hvem er det, som det kommer til at ramme og, hvor hårdt bliver de ramt, siger Jacob Pedersen fra Sydbank.

LÆS OGSÅ Kun plads til én atlantlufthavn i Grønland

Air Greenland skal flyve fremtiden i møde

Men han understreger dog, at de ekstra omkostninger, som der er forbundet med sådan en ændring af rutenettet kan reduceres, hvis Air Greenland indretter sig til den nye struktur.

- Vi ser meget ofte, når flyselskaber er i den situation, at rute netværket og knudepunktet så at sige bliver forandret, så medfører det nogle andre passagerflow og dermed også behov for andre flytyper -og størrelser end dem, man flyver med til dagligt, siger Jacob Pedersen.  

Men hvis det lykkedes at tiltrække flere turister til landet, vil Jacob Pedersen ikke afvise, at det også kan komme ruterne til de mindre byer til gavn.

Selvom nogle passagerer måske vil få dårlige vilkår med de nye lufthavne, vil langt størstedelen dog få gavn af de bedre vilkår, mener direktøren for Air Greenland.

- Der vil det blive hurtigere, mere effektivt og billigere at rejse, siger fungerende administrerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!