Randi Vestergaard: Vi er nødt til at planlægge fremtidens udfordringer i bygderne

Folk flytter fra bygderne til byerne, og derfor skal vi have en plan for, hvordan det skal foregå i stedet for at lukke øjnene. Sådan siger Naalakkersuisoq for Finanser, Randi Vestergaard Evaldsen om det stærkt kritiserede sidste afsnit i Landsplanredegørelsen.
Randi Vestergaard Evaldsen
Foto © : KNR
24. oktober 2016 07:54

I den sidste del af Landsplanredegørelsen anbefales det at lave et udvalg, der skal se på, hvordan man kan laver en plan for en ordentlig nedlukning af de bygder som folk flytter fra.

Afsnittet er stærkt kritiseret af Siumut, IA og Partii Naleraq, som mener, at afsnittet anbefaler, at man skal lukke bygder.

Læs også Naalakkersuisut vil ikke debattere Landsplanredegørelsen

Men det handler ikke om at lukke bygder. Det handler om at man som politiker må reagere på den udvikling redegørelsen viser, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

- I stedet for, at vi lader som om, at det ikke kommer til at ske, så vil vi gerne planlægge, hvordan vi skal imødegå de udfordringer, der kommer i fremtiden.

Læs også Forsker: Prioritering af bygder er ikke noget nyt

Og lige nu er der ingen bud på, hvad man skal gøre ved de bygder, der bliver affolket, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

- Det er netop det, vi ikke har. Det er også derfor, at det er en diskussion, vi skal tage op: Hvad er det, vi skal, og hvordan skal vi imødegå det. For ved at tie stille eller ved ikke at snakke om det, så får vi ikke de ting vi skal have ind i den her idé eller planlægning, siger hun.

Det var blandt andet Landsplanredegørelsens sidste afsnit, der gav anledning til at den blev trukket fra efterårssamlingen.