Vestnordisk Råds første ærespris gik til Islands præsident

For første gang nogensinde har Vestnordisk Råd tildelt en æresbevisning. Og det blev Islands præsident, Ólafur Ragnar Grímsson, der modtog æresprisen.

Det skete i forbindelse med fejringen af Vestnordisk Råds 30 års jubilæum, der blev fejret i kulturhallen Løkshøll i Runavik på Færøerne.

Rådet ønsker med initiativet, blandt andet, at hædre personer, der har gjort en særlig indsats for udvikling af Rådet, samt kæmpet dets sag.  Og det var også blandt begrundelserne for, at valget af i år faldt på Ólafur Ragnar Grímsson.

- De har igennem deres embede som Islands præsident, og af egen interesse igennem mange år, inddraget Vestnorden, når de har mødtes med statsoverhoveder, regeringsledere, internationale erhvervsfolk og forskere, samt når de deltager i foraer, hvor Arktis er i fokus, sagde Bill Justinussen, formand for Vestnordisk Råd, da han overrakte prisen.

LÆS OGSÅ Vestnordisk Råd fejrer 30 års jubilæum

 
Hædersbevisningen er en guldnål, formet som makrel

Ólafur Ragnar Grimsson er en af initiativtagerne til Arctic Circle konferencen, der senere i år løber af stabelen for tredje gang.

- Jeg takker så inderligt, men jeg vil også huske, at med æresbevisningen følger et ansvar. Vi har fået ny geopolitisk betydning og er vidne til skelsættende handlinger. 40 lande deltager ved Arctic Circle konferencen, deriblandt Kina og Tyskland, og der mærker vi interessen fra omverdenen. Vi skal vise, at vi er en del af den nye verden, sagde Ólafur Ragnar Grimsson.  

- For os i Vestnordisk Råd, symboliserer makrellen også et samarbejde mellem vores tre lande, som er højaktuelt i disse år. Et samarbejde, der kræver god indsats og stærk vilje, for at nå til enighed, sagde Bill Justinussen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt