Vestnordisk råd vil have undersøgt mængden af mikroplastik i havmiljøet

Vestnordisk råd opfordrer medlemslandene til at samarbejde om at undersøge mængden af mikroplastik i havmiljøet og plastforurening generelt i Nordatlanten.
04. september 2017 15:33

Det besluttede de 18 medlemmer af rådet på det nyligt afsluttede årsmøde i Reykjavik i sidste uge, skriver Vestnordisk Råd.

Ud over undersøgelsen lyder opfordringen også til medlemslandenes myndigheder om at arbejde sammen om at reducere brugen af plast og arbejde imod brug af mikroplast både nationalt og internationalt.

I forbindelse med opfordringen fremhæver rådet, at plastforurening er en alvorlig trussel for havet. Hvilket er særligt vigtigt for de vestnordiske lande, Grønland, Færøerne og Island, der alle er meget afhængige af havets ressourcer.

LÆS OGSÅ Erik Jensen til Vestnordisk Råds årsmøde

Udover opfordringen til at bekæmpe plastforurening fandt rådet også frem til to andre opfordringer til medlemslandene.

En anmodning om mere samarbejde om uddannelser på fiskeriområdet, blandt andet i forhold til fuld udnyttelse af marine produkter, fisketeknologi og innovation.

Og en anmodning om at lave en arbejdsgruppe, der skal udarbejde en fælles vestnordisk sangbog med noder og viser.

Vestnordisk Råd består af 6 medlemmer fra hvert af medlemslandene Grønland, Færøerne og Island, som sammen kommer anbefalinger og opfordringer til landenes parlamenter.