Verdenskendt rejseguide sætter Grønland på top 10-liste

Den internationale og toneangivende rejseguide Lonely Planet har placeret Grønland på top ti-listen over destinationer rejsende bør besøge.
Foto © : Lonely Planet
Skrevet af Inge S. Rasmussen
27. oktober 2015 14:01

Placeringen vækker naturligt glæde hos Grønlands turistråd Visit Greenland, som fik nyheden for et par måneder siden, men har måttet holde den hemmelig lige siden.

Læs også Ny hjemmeside skal fange flere turister

Direktør i Visit Greenland, Anders Stenbakken, er særlig glad for begrundelsen for, at Grønland nu befinder sig blandt de ti mest attraktive steder at besøge.

- Lonely Planet nævner stort set ordret de elementer, som vi målrettet har markedsført Grønland med gennem konceptet "Big Arctic Five": Eksempelvis nordlys, hundeslæde, hvalsafarier og isen.

Læs også Visit Greenland lokker amerikanere hertil

- Det er en meget stor anerkendelse til hele turistbranchen i Grønland, at en så lille turistdestination som vores kan mænge sig med langt større eller internationalt kendte turistlande på listen såsom USA, Uruguay, Australien og Japan, siger Anders Stenbakken.

De øvrige lande på top ti-listen er blandt andre Botswana på førstepladsen samt Letland og Polen. Grønland er på niendepladsen med Fiji som nummer ti.

Rejseguiden Lonely Planet har eksisteret i over 40 år og har trykt mere end 30 millioner eksemplarer af deres rejsebøger.