Venstre og Konservative bakker IA op i Pituffik-sag

Johan Lund Olsen var godt tilfreds efter forespørgselsdebatten i Folketinget, hvor den mistede servicekontrakt på Thulebasen var til debat blandt udenrigsminister Martin Lidegaard og partiernes grønlandsordførere.
Johan Lund Olsen (IA), Troels Lund Poulsen (V), Per Stig Møller (K). Foto © : IA Folketingimi
Skrevet af Camilla Dam
21. januar 2015 16:21

- Noget tyder på at partierne i det danske Folketing kerer sig alvorligt om Rigsfællesskabet, og at man i sådanne spørgsmål, som den amerikanske militære tilstedeværelse i Grønland, først og fremmest skal se på, hvad der tjener Grønland bedst i stedet for at skele alt for meget til Danmarks særinteresser, EU-hensyn og at man ikke bare kan se højt på de aftaler der er indgået mellem Grønland og Danmark samt USA på politisk plan.

- Lad os se fremad nu, jeg er optimistisk, siger Inuit Ataqatigiits medlem af Folketinget i en pressemeddelelse.

Læs også Bred opbakning i Folketinget til at sikre udbytterig Pituffik-aftale  

Johan Lund Olsen vil dog til bunds i den danske regerings rolle i Thulesagen og kræver en uvildig undersøgelse af forløbet, hvilket flere partier bakker op om.

- Jeg er glad for, at Venstre og Konservative vil gå sammen med mig om at indkalde til et nyt samråd om sagen. Denne gang indkalder vi også ministeren for rigsfællesskabet, det vil sige statsministeren (Helle Thorning-Schmidt, red.), da vi har brug for klare svar, fastslår Johan Lund Olsen.

Læs også Kravene til Pituffik: En dyr fejl

Greenland Contractors tabte servicekontrakten på Thule Air Base til det amerikanskejede skuffeselskab Exilis Services, som den store koncern Vectrus står bag.