VIDEO Vellykket musiksommerskole i Qaqortoq

Musiksommerskolen i Qaqortoq arrangeret af kulturforeningen for unge, PIP, ’Nipitu’, er ved at nå vejs ende, og i den forbindelse tog vi snak med arrangørerne.
Skrevet af Sika Frederiksen
20. juli 2015 13:44

Der var latter at høre, da vi trådte ind i Campus Kujalleq onsdag eftermiddag. For musiksommerskolen er ved at nå til vejs ende.

- Børnene er meget, meget dygtige, mange af dem er gode til at spille musik i forvejen, og andre er meget lærenemme, fortæller Nive Nielsen til KNR.

- Jeg syntes de unge her har været meget engageret, har arbejdet hårdt, og virkelig gået ind i det. Mange af dem har også øvet derhjemme, så det har været meget positiv oplevelse, siger Simon Lynge til KNR.

Læs også VIDEO Musikskolen er startet i Qaqortoq

- Det er så dejligt, nuanneq. Det er givende og det er skønt og få dem til at forstå hvordan akkorderne skal spilles og sammenhængende hvordan musikken skal være, siger Aviaja Lumholdt til KNR.

- Børnene så ud til at hygge sig, det har været meget givende. De er så dygtige, og overskrider deres grænser, og udfordrer sig selv. Og de har tydeligvis åbnet sig op, efter at have været generte i begyndelsen, fortæller Pilutannguaq Løvstrøm Hammeken til KNR.

Det har også været udbytterigt for deltagerne.

- Det var sjovt og lærerigt. Jeg har spillet guitar og klaver, fortæller Helga Kielsen Olsen til KNR.

Læs også Musikskole for unge

Kan forstille sig mange interesserede til musikskolen i kysten.

- Det er som om det har manglet. Det blev taget godt imod, siger Pilutannguaq Løvstrøm Hammeken.

- Jeg kan forstille mig at der er behov for musikskolen i kysten. Der er mange der har lyst til at spille musik, siger Nive Nielsen.