ACR-camp drillet af vejret

Vind og vejr har igen drillet arrangører og deltagerne, men nu et af verdens hårdeste langrendsløb, Arctic Circle Race, skudt i gang lige uden for Sisimiut.
Skrevet af Mads Pedersen
20. marts 2015 11:35

Hård vind har været en stor udfordring for ACR i år. Det fortæller formand Jens Klaus Lennert til KNR. Omkring 20 deltagere har også været strandet i Kangerlussuaq i nogle dage, men alt skulle være på plads nu.

- Lejren blev ødelagt natten til torsdag på grund af kraftige vindstød. Flere telte blev ødelagt, og vi har prøvet at redde dem. Heldigvis er det lykkedes og alt er næsten klar, når de første løbere når til stregen, fortæller Jens Klaus Lennert.

De strandede deltagere er ligeledes nået frem, og der er godt nyt til deltagerne.

- I dag er vejret er fantastisk. Der er solskin, og temperaturen er på vej mod nul grader, og det kan mærkes hos folk. De er mere glade og friske, så det er rigtig dejligt, fortæller Jens Klaus Lennert.

Martin vil forsvare sin titel
Èn af deltagerne er den forsvarende mester, Martin Møller. Han deltager for at forsvare sin titel, fortæller han. Men han er ikke i topform. Til spørgsmålet om man kan forvente at se ham vinde igen i år, svarer han:

- Det håber jeg på. Jeg har været skadet, og så har der været dårlig træning. Jeg føler mig ikke i super-form, siger han i et interview i ACR’s facebook-side . Han understreger, at han ikke konkurrerer mod sin egen tid men mod de andre deltagere. Og én ting er sikkert.

- Jeg er her for at vinde, slutter han.  


 Alle 146 tilmeldte er med på dagens rute, der 52,6 kilometer lang. Der er deltagere fra Grønland, Danmark og andre lande. Og hvor temperaturen ligger lige under frysepunktet i dag, forudser vejrudsigten lidt mere frost lørdag-søndag men ikke værre end -15. Det lover godt for løbsdeltagerne.