Valgkamp i gang: Vi vil forbedre landets økonomi

Landets økonomi skal forbedres. Det er det helt store mål for Demokraterne, Partii Inuit og Partii Naleraq under valgkampen.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
02. oktober 2014 19:08

 

I går aftes blev valgkampen skudt i gang, og partierne er allerede godt i gang med at forberede sig til valget den 28. november.

 

Demokraterne stiller sig op i valgkampen for at skabe bedre vilkår for erhvervslivet.

 

- En af de vigtigste overskrifter, som vi vil komme med, det er geopretning af landets økonomi. Det fører mig frem til det næste vigtige punkt, som vi gerne vil gå til valg på, det er at skabe bedre vilkår på erhvervslivet, siger formanden for demokraterne, Andreas Uldum.

 

- Det kan komme i form af forbedrede afskrivningsmuligheder for virksomheder, for på den måde at skabe rum for investeringer og vækst og arbejdspladser.

 

Man burde snakke om, den ulige konkurrence mellem de selvstyreejede virksomheder og private virksomheder, mener Partii Inuit.

 

- De selvstyreejede virksomheder skal være til gavn for landskassen, men de er i hård konkurrence med de private virksomheder, og det er slet ikke godt for samfundets udvikling. Derfor synes jeg det er vigtigt at man snakker om det, siger formanden for Partii Inuit Nikku Olsen.

 

Partii Naleraq vil fremme grønlandsk arbejdskraft.

 

- Hvis man ikke hentede arbejdskraft udefra og så i stedet bruger hjemmehørende arbejdskraft, kan vi på den måde hente en masse penge. For eksempel har vi rigtig mange ledige håndværkere i landet, der mangler et arbejde, siger formanden for Partii Naleraq Hans Enoksen.