Valget godt i gang

Her for omkring fem timer siden åbnede valgstederne, og i Sydgrønland melder de om en øget interesse for at stemme.
04. april 2017 13:59

I forhold til valget for fire år siden havde næsten tre procent flere vælgere lagt vejen forbi Kulturhuset Qujanartip IIIua i Nanortalik den første time.

- Det går lidt fremad. Fra klokken ni til ti har 13,2 af de stemmeberettigede stemt, hvilket er en fremgang i forhold til for fire år siden, hvor 10,7 procent havde stemt den første time, fortæller Knud Semsen, der er afstemningsleder af valgstedet i Nanortalik.

Der er i alt 928 stemmeberettigede i den sydgrønlandske by, og klokken 12 havde 257 således været forbi for at stemme. Det svarer til 27,7 procent, og er en stigning på 3,4 procentpoint i forhold til det sidste kommunalvalg.

Lille tilbagegang i Maniitsoq

I Maniitsoq i Qeqqata Kommunia melder de dog om en tilbagegang i forhold til valget for fire år siden, hvor 19,37 procent indtil klokken 12 havde afgivet deres stemme. På samme tidspunkt i dag havde 17,44 procent stemt. Efter de to første timer var der ellers udsigt til en lille fremgang

Artiklen fortsætter under billedet

ittoqqortoormiit valgsted
ittoqqortoormiit valgsted Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

 

I den østgrønlandske by Ittoqqortoormiit er der også godt gang i valghandlingen. Efter fem timer havde 101 været forbi valgstedet, hvilket svarer til 40 procent af de stemmeberettigede.

I Nuuk havde 14,84 procent af borgerne stemt, hvilket er tæt på tallet fra 2013, hvor 15,64 procent af vælgerne havde sat deres kryds.

Sløv start for landets mindste valgsted

På landets mindste valgsted i bygden Kangerluk på øen Qeqertarsuaq forløber valget stille og roligt.

Selvom kun fem personer de første tre timer havde lagt vejen forbi stemmestedet, er de fortrøstningsfulde for, at de resterende ni stemmeberettigede nok skal dukke op.

 - Alle stemmeberettigede plejer at stemme, når der er valg, og jeg håber derfor alle stemmer i år, siger afstemningsleder i bygden Kangerluk ved Qeqerarsuaq, Eleonora Lukassen.