Værdsæt dit eget liv

En ung teenager i Nuuk oplevede for nyligt at flere af hans jævnaldrende begik selvmord, og det gjorde at han tog mod til sig og skrev og komponerede en sang til kamp mod selvmord.Sangen hedder "Inuunerit erligiuk" som betyder "Værdsæt dit eget liv".
Gustav Lynge Petrussen
Foto © : Jørgen Chemnitz
Skrevet af Paarnaq Hansen
30. december 2015 12:47

- Jeg skrev sangen fordi jeg havde hørt om nogle unge mennesker der havde begået selvmord, hvor jeg så håbede, at sangen ville kunne hjælpe dem, der har selvmordstanker på en eller anden måde, siger Gustav Lynge Petrussen.

Han er 17 år, han er førsteårs studerende på gymnasiet i Nuuk, og er søn af den kendte musiker Îsâvaraq Petrussen, som blandt andet står i spidsen for gruppen Aalut.

Musikergenet i kroppen gjorte det altså nemt for Gustav Lynge Petrussen at skrive sangen, ordene væltede ud og inden længe stod han klar med en sang.

- Det var ikke så svært for mig, jeg sad og spillede klaver og så fik jeg ideen om at skrive en sang, så begyndte jeg at skrive og inden længe blev sangen færdig.

Læs også International dag for selvmordsforebyggelse

Gustav Lynge Petrussen er bevidst om at selvmord er et samfundsproblem, han håber at hans sang kan være med til at forebygge selvmord.

- Jeg håber hvis nogen hører den, og havde tanker om selvmord, at sangen så kunne de ændre deres tanker, siger Gustav Lynge Petrussen.

Singlen hedder Inuunerit erligiuk og kan hentes på iTunes.