Vælgermøde i København

Fire partier stiller op til et vælgermøde i København onsdag den 27. februar. Der er 5-600 stemmeberettigede til Inatsisartut-valget, der nu opholder sig i Danmark.
Skrevet af Noah Mølgaard
23. februar 2013 10:33

- Studerende i Danmark, der er stemmeberettigede til Inatsisartut valget, kan faktisk flytte 2-3 mandater i Inatsisartut, siger informationskoordinator i Det grønlandske hus i København Søren Thalund til KNR.gl.

Det grønlandske hus har i samarbejde med de studerendes organisation Avalak arrangeret et vælgermøde i Det grønlandske Hus på Løvstræde onsdag den 27. februar klokken 19.00, hvor Siumut, Inuit Ataqatigiit, Demokraterne og Atassut kommer med deres valgoplæg.

Aftalen med at få partierne til at stille op til et vælgermøde i København kom i stand under Future Greenland arrangementer i Nuuk. Der tog formanden for Avalak Hans Peder Kirkegaard en tur i partigangen og fik en aftale om vælgermødet i stand.

Det grønlandske hus sætter rammerne til vælgermødet, hvor man kan vælge det sprog man ønsker at tale.

- Det kan tage meget lang tid, hvis man skal oversætte alt hvad der bliver sagt. Vi har derfor valgt, at vælgerne får mulighed for at tale det sprog de vil bruge og de vil blive besvaret på det sprog de bruger. Men det bliver ikke oversat, siger Søren Thalund.

Partierne kommer med oplæg og vil efter fremlæggelsen få mulighed for at kommentere hinandens oplæg. Vælgermødet slutter med spørgsmål fra vælgerne.

Studerende i Danmark og patienter har mulighed for at brevstemme. Det samme gælder grønlandske borgere på Færøerne. De skal henvende sig til folkeregisteret eller Grønlands repræsentation i JKøbenhavn for at afgive deres stemme.