Unicef: 1 million sultende børn i Afrika har brug for akut hjælp

Siden december er dobbelt så mange børn, ca. 1 million, i de tørkeramte dele af Afrika blevet alvorligt underernæret. Årsagen er to års tørke og den kraftigste udgave af vejrfænomenet El Niño i et halvt århundrede, oplyser FN's børneorganisation, Unicef.
Foto © : Filipe Moreira/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
17. februar 2016 07:41

Unicef håber nu at kunne indsamle 87 millioner dollar til Etiopien, 26 millioner dollar til Angola og 15 millioner dollar til Somalia.

- Regeringer svarer med de ressourcer, de har til rådighed, men dette er en situation uden fortilfælde. Børns overlevelse er afhængig af, at der bliver gjort noget i dag, understreger Leila Gharagozloo-Pakkala, regional chef for Unicef.

Børn i de berørte områder mangler både mad og vand. Imens stiger priserne, og familier tvinges til at sælge deres ejendele for at få råd til et måltid. I Malawi er prisen på majs eksempelvis 73 procent højere end normalt.

Lesotho, Zimbabwe og det meste af Sydafrika har slået tørkealarm, og i Etiopien ventes 18 millioner at få brug for hjælp til at skaffe mad. Det tal var sidste år ti millioner i landet med knap 100 millioner indbyggere.

/ritzau/