Bevægelsen bag strejken hedder Fridays For Future og er startet af den svenske skoleelev og klimaaktivist Greta Thunberg, der gik verden rundt, efter hun begyndte at strejkede for klimaet hver dag foran Riksdagen i Stockholm. ArkivfotoFoto: Karin Desmarowitz/Campact/Flickr Creative Commons

Klimastrejke: Unge vil råbe politikerne op om klimaet

Unge i Nuuk melder sig under fanerne til den globale klimastrejke Fridays For Future, hvor unge over hele verden forsøger at råbe politikerne op.

Blyanterne og matematikopgaverne bliver lagt i taskerne, og lærerne kommer til at stå alene tilbage i klasserne fredag 15. marts, når børn og unge over hele verden strejker for klimaet.

Med strejken vil de klimabekymrede børn og unge forsøge at råbe politikerne op og sætte klimaet øverst på den politiske dagsorden.

Også i Nuuk har en gruppe elever fra GUX indkaldt til strejke for klimaet på fredag. I en pressemeddelelse skriver arrangørerne af strejken Iluuna Sørensen og Sascha Blidorf:

- Vi opfordrer alle politikere, journalister, organisationer og borgere til at lægge deres uenigheder til side og støtte denne historiske begivenhed for en grøn fremtid, da vi kun i samarbejde kan komme ud af menneskehedens hidtil mest truende krise.

LÆS OGSÅ 15-årig svensk pige revser verdens ledere

Børn og unge fra over hundrede byer verden over deltager i strejken, og indenfor Rigsfællesskabet er mere end tyve byer repræsenteret, blandt andet Nuuk, Torshavn, Aarhus og Esbjerg.

Bevægelsen bag strejken hedder Fridays For Future og er startet af den svenske skoleelev og klimaaktivist Greta Thunberg, der gik verden rundt, efter hun begyndte at strejke for klimaet hver dag foran Riksdagen i Stockholm.

- Mange siger, at jeg skal gå i skole, men hvorfor skal jeg gå i skole og studere til en fremtid, som måske ikke findes, har Greta Thunberg tidligere sagt.

Historien om hendes klimastrejke blev kendt i store dele af verden, da hun skældte verdens ledere ud fra talerstolen ved klimatopmødet COP24 i Katowice i Polen.

Strejken i Nuuk er på fredag 15. marts klokken 10.30, og den starter ved Amisut.

LÆS OGSÅ Vores klimaproblemer kan blive jeres i morgen

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt