Unge vælgere tvivler

Der er stor sandsynlighed for at mange førstegangsvælgere slet ikke kommer til stemmeurnerne ved Folketingsvalget. De mangler stadig informationer om kandidaternes mærkesager.
06. september 2011 08:27

Mange GU elever i Qaqortoq har endnu ikke taget stilling til hvor de vil sætte deres kryds den 15. september og flere har ikke besluttet sig for om de vil stemme.

Førstegangsvælgerne vil først se kandidaternes budskaber inden de beslutter sig for hvor de vil sætte deres kryds.

Nogle vil først sætte sig ind i valgsystemet inden de bestemmer sig for om de vil stemme, mens andre er blevet mere opmærksomme på den politiske debat netop fordi de skal stemme for første gang.

Men fælles for de GU-elever Qanorooq har snakket med at de ikke har taget stilling på forhånd. De vil først se hvad kandidaterne har at byde på.

- Det kan være svært at tage stilling med hensyn til politik i en ung alder. Vi har meget travlt med mange forskellige ting og det er ikke hver dag man tænker på politik. Så det er nok nemmere for de ældre at tage stilling, siger førstegangsvælgeren Aviaq Lennert til Qanorooq.

Partiernes præsentationsprogrammer bliver sendt klokken 19.15 og bliver efterfulgt med direkte telefonprogram klokken 21.00.