Ungdomsparlamentet træder sammen i februar 2013

Formandsskabet i Inatsisartut har valgt at gribe tingene anderledes an i år med hensyn til ungdomsparlamentet. Tidligere var det eleverne i erhvervsskolerne og på GU, der var deltagere, men til næste år vil det være elever fra skolernes niende og tiende klasse, der er deltagere.
Skrevet af Peter Troelsen
29. august 2012 13:02

Emnet for næste års ungdomsparlament er ”Sprog – Har vi den rette fokus på, hvilke sproglige kvalifikationer vi skal have?”. Det kommer 35 elever fra skolernes niende og tiende årgang til at tage stilling til, når de mødes i Ungdomsparlamentet 22. – 24. februar 2013. Det hele foregår hos Inatsisartut i Nuuk.

-Det er af stor vigtighed for Grønland, at de unge får forståelse for og deltager i de demokratiske processer, der foregår i samfundet. Det er derfor vi laver Ungdomsparlamentet. I år har vi valgt at lave det på en lidt anderledes måde end førhen, og vi har bestræbt os på at lave indbydelsen på en måde, de unge kan relatere til i deres hverdag. Tilmelding over nettet og apps til smartphones giver de unge i Grønland muligheden for at lære demokratiets spilleregler på deres egen måde, fortæller formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt til knr.gl.

Her i landet er grønlandsk hovedsproget, men både dansk og engelsk er også sprog, de unge mennesker bliver nødt til at forholde sig til gennem deres uddannelse. Bøgerne ligger på alle sprog, og netop sproget er hovedtemaet i det næste Ungdomsparlament.

-Vi ønsker at høre de unge menneskers mening om det sprog, vi bruger her i landet. For nogle år siden deltog jeg, sammen med den islandske præsident, i nogle samlinger, hvor unge fra Island, Færøerne og Island diskuterede, hvilket sprog de ønskede at kommunikere med hinanden på. Deres valg var dansk, og jeg er meget spændt på at høre, hvad Grønlands unge kommer frem til. Jeg håber meget at Ungdomsparlamentet bliver godt modtaget af de unge, og at der vil komme gode resultater ud af deres arbejde i februar, fastslår Josef Motzfeldt.

Læs mere om Ungdomsparlamentet her:  http://www.inu.gl/

Se invitationen på linket herunder