Kommentator: Underligt at forlade formandspost på den måde

Atassut er tydeligvis i krise, når formanden forlader partiet ved at smække med døren, mener politisk kommentator Naja Paulsen.
Foto © : Arnaq Nielsen/KNR
11. januar 2017 11:32

- Han kan ikke træffes, og han kommer ikke med en nærmere forklaring - det er en underlig måde at forlade sit ansvar på, siger Naja Paulsen, politisk kommentator og leder af journalistuddannelsen på Ilisimatusarfik.

Hun undrer sig over den måde, hvormed Knud Kristiansen forlader partiet.

- Den måde at forlade sit ansvarsområde på, er et tydeligt tegn på splittelse og krise i partiet, siger Naja Paulsen.

Partiet og Knud Kristiansen havde været bedre tjent med, hvis det var foregået på, hvad Naja Paulsen kalder en "ordentlig måde".

LÆS OGSÅ Knud Kristiansen forlader Atassut

Knud Kristiansen forlader ikke partiet på en "ordentlig" måde

Det vil sige med indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling og en officiel overdragelse af formandsposten fremfor et kort facebook-opslag på Knud Kristiansens facebook-profil.

- Og det gør Knud Kristiansen ikke i det her tilfælde, siger Naja Paulsen.

Hun er enig med partiets næstformand, Qulutannguaq Berthelsen i, at der er behov for et generationsskifte i partiet:

- Det er vel på tide, at man gør det. Partiet har haft problemer med lederskabet en del år, siger Naja Paulsen og fortsætter:

- De gamle har vist, at de har svært ved at klare ansvar.

Naja Paulsen, der mener, at den største udfordring for Atassuts nye formand bliver at samle partiet og forny partiets målsætninger.

Ellen Christoffersen: der skal styr på de politiske værdier og mærkesager

Samme toner lyder fra det tidligere medlem af Inatsisartut og Folketinget for Atassut - Ellen Christoffersen. Hun finder det afgørende for Atassuts fremtid, at partiet nu gør sig klart, hvilke fælles værdier og mærkesager, partiet vil arbejde for.

Det er vigtigt for Atassuts fremtid, at partiet nu gør sig klart, hvilke fælles værdier og mærkesager, partiet vil arbejde for. Sådan lyder rådet fra tidligere medlem af Folketinget og Inatsisartut for Atassut - Ellen Christoffersen.

- Atassut har brug for at få samlet lokalafdelingerne, få styr på partiets politiske værdier og grundholdninger og dernæst vælge en ny bestyrelse og formand, skriver Ellen Christoffersen til KNR.

Ifølge Ellen Christoffersen er det vigtigt, at hele baglandet støtter op om en ny bestyrelse og formand og de fælles mærkesager:

- Således vælgerne også ved, hvor de har Atassut, skriver Ellen Christoffersen.