Uldum: Vi forventer at olieprisen vil falde

Nej, vi ved ikke om prisen på olie vil falde, men det forventer vi, lyder det fra Naalakkersuisoq for finanser, efter at Polaroil gjorde det klart, at selskabet ikke har viden om prisen på olie vil falde
Foto © : Naalakkersuisut
23. september 2015 04:31

Næste års finanslov oprerer med et underskud på knap 100 millioner kroner. Og for at dække det har naalakkersuisut foreslået, at en række afgifter hæves. Blandt de afgifter, der skal forhøjes er brandstof. Naalakkersuisoq for finanser Andreas Uldum skrev i en pressemeddelelse i torsdag at forbrugere og virksomheder ikke, som udgangspunkt, kommer til at betale ekstra i forhold til i dag. 

- Naalakkersuisut forventeren stor reduktion af olieprisen, da der er sket en markant nedsættelse af prisen på en tønde olie inden for de sidste par år.

Læs også PolarOil: Vi ved ikke, hvor meget olieprisen vil falde

Men olieforsyningsselvskabet Polaroil kunne fredag ikke bekræfte sådan et stort prisfald.

KNR har forsøgt, at få en kommentar om dette til Andreas Uldum, men forgæves. I stedet skriver han, at Naalakkersuisut stadig regner med, at priserne for olie vil falde, men undestreger, at hans departement har påpeget at der er usikkerheder i prisudviklingen på olie.

-Det er for indeværende ikke muligt at foretage et kvalificeret skøn over de økonomiske konsekvenser for borgerne, idet dette afhænger af størrelsen af det forventede prisfald på importerede olieprodukter, lyder det i  finanslovsforslag for næste år. 

Læs også Uldum: Olieafgifterne koster ikke borgerne

-Vi lever i en dynamisk verden, hvor man i sagens natur ikke kan vide, hvad prisen præcis bliver, Det er jeg enig med Polaroil om. Men når det er sagt, forventer Naalakkersuisut, at prisen på importeret olie ville falde i forbindelse med en ny prisaftale. Det er udgangspunktet. Men hvor stort prisfaldet på olie så faktisk bliver det må tiden vise, skriver Andres Uldum til KNR.