Ukaleq har OL i sigtekornet, og lillebror vinder cup

Skiskytte-søskendeparret Ukaleq og Sondre Slettemark var begge i aktion i weekenden og har store konkurrencer foran sig.
Mens Ukaleq Slettemark har vinterlegene i sigtekornet, har hendes lillebror sikret sig en plads ved ungdoms-OL, som foregår i Finland til marts.  Foto © : Grønlands Skiskytterforbund
24. januar 2022 07:32

Som forbederelse til sin deltagelse ved vinter-OL i Kina i februar, bruger grønlandske Ukaleq Slettemark sine dage i Italiens bjerge. 

Her var den 20-årige skiskytte fredag med i et World Cup-løb, hvor hun ramte 18 ud af 20 skud og endte på en 62. plads ud af i alt 96 løbere. 

- Jeg er ikke formmæssig dér, hvor jeg ønsker at være og har en del mere at give i sporet. Men jeg er tilfreds med min skydning, siger Ukaleq Slettemark i en pressemeddelelse fra Grønlands Skiskytterforbund. 

- Nu flytter vi højere op i Antholz-dalen og skal være her på træningssamling før OL i Beijing og pudse formen af, fortsætter hun. 

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark er udtaget til OL

Mens Ukaleq Slettemark har vinterlegene i sigtekornet, har hendes lillebror, 17-årige Sondre Slettemark, sikret sig en plads ved ungdoms-OL, som foregår i Finland til marts. 

Samtidig skal han med til ungdoms-VM, der afvikles i februar i USA. 

Foto: Siv Olsen

Og han sætter kurs mod turneringerne med en sejr i ryggen. I weekenden vandt han nemlig for første gang skiskyttekonkurrencen Norges Cup. 

- Jeg er enormt glad og lettet over, at al det træning, jeg har lagt på skydebanen, nu giver pote, siger Sondre Slettemark.