Uenighed om børneråd

Inatsisartuts Familieudvalg har haft Naalakkersuisuts lovforslag om at udpege en børnetalsmand og et børneråd til behandling og hilser det velkomment. Men de er langt fra enige med Naalakkersuisut om, hvor meget Naalakkersuisut skal bestemme på området.

Formålet er at fremme børns rettigheder og interesser i samfundet ved at etablere en politisk uafhængig børnerettighedsinstitution bestående af en børnetalsmand, et børneråd og et sekretariat.

Men netop den politiske uafhængighed er ikke godt nok sikret i det nuværende lovforslag, mener udvalget.

De er for eksempel ikke begejstret for at Naalakkersuisut gerne selv vil udpege børnetalsmanden. De vil også have at den bestemmelse i lovforslaget, der opremser Naalakkersuisuts muligheder for at afsætte talsmanden, bliver fjernet. Oppositionens udvalgsmedlemmer kan heller ikke støtte, at det også er Naalakkersuisut der skal bestemme, hvem der skal sidde i Børnerådet

Og der er en række punkter, hvor udvalget er splittet. Fx er Siumut og Atassut utilfredse med at lovforslaget, som det ser ud nu, medfører at MIPI nedlægges og arbejdet lægges ind under den nye institution.

Udvalget indstiller forslaget til vedtagelse, når Naalakkersuisut kommer med ændringsforslag i overensstemmelse med udvalgets anbefalinger.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt