Udvalg tager Qujaukitsoqs forklaring til efterretning

Udenrigs- og sikkerhedspolitisk udvalg, tager Vittus Qujaukitsoqs forklaring til efterretning, men er lige nu ikke interesseret i at kommentere sagen yderligere.
Foto © : Departementet for Udenrigsanliggender
16. december 2016 16:55

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender var fredag kaldt i samråd i det Udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg for at forklare sin kritik af Danmark, der kom frem i et interview med Politiken tirsdag.

LÆS OGSÅ Vittus skal stå skoleret for udvalg

LÆS OGSÅ Danmarks arrogance er altødelæggende

Vittus Qujaukitsoq kritiserede Danmarks håndtering af sager der vedrører Grønland og truede ifølge politiken med at melde Grønland ud af Rigsfælleskabet og smide amerikanerne ud af Pituffik.

Fredag eftermiddag var Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender i lukket samråd og efter samrådet lyder meldingen fra Udenrigs- og sikkerhedspolitisk udvalg, at man tager hans forklaring til efterretning.

Formand for udvalget, Ane Hansen siger, at Vittus Qujaukitsoq forklarer, at det ikke var det han mente, men har ellers ikke yderligere kommentarer.

Næstformand i udvalget, Justus Hansen fra Demokraterne siger dog til KNR, at han stadig ikke er tilfreds med Vittus Qujaukitsoqs udtalelser.

LÆS OGSÅ Demokraterne rystet over Vittus

LÆS OGSÅ Kim Kielsen har stadig tillid til Vittus Qujaukitsoq

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender efter samrådet.