Udvalg på orienteringsrejse

Fra den 4.-12. august tager to af Inatsisartuts politiske udvalg på besøg i Qaasuitsup Kommunia. Det gælder dels Familieudvalget og dels Indenlandsudvalget.
Skrevet af Naimah Hussain
02. august 2011 05:28

Inatsisartut-politikerne skal på orienteringsrejse, for at se på deres respektive sagsområder i Qaasuitsup Kommunia.

For Familieudvalget, hvor Jane Petersen fra IA, samt Siumuts Aleqa Hammond og Ruth Heilmann deltager, skal de særligt have fokus på kommunens indsats på familieområdet, det vil sige blandt andet børn og unge, pensionisters forhold samt handicapindsatsen.

Indenlandsudvalget, som har kommunerne og bygderne som sagsområde, vil samtidig have mulighed for at indsamle viden om administrationen i kommunen. Her fra deltager Kristian Jeremiassen fra Siumut samt Storm Ludvigsen fra IA.

Og besøget får dem vidt omkring. Undervejs skal de på besøg i Ilulissat, Qeqertarsuaq, Uummannaq, samt 7 af kommunens bygder. Det er Ikerasak, Saattut, Ukkusissat, Nuugaatsiaq, Illorsuit, Niaqornat og Qaarsut, der kan vente politisk besøg.

Besøget sluttes af med et borgermøde i Uummannaq på skolen, hvor interesserede borgere kan møde Inatsisartut-politikerne torsdag den 11. august kl. 19.