Udskældte servicekontrakter giver flere rejsende i syd

Trafiktal fra departementet for infrastruktur tyder på at omlægningen af transportsystemet i Sydgrønland har givet flere rejsende i Sydgrønland. Det skriver Naalakkersuisoq Erik Jensen i et svar på et paragraf 37-spørgsmål fra Debora Kleist (IA).

Fra 1. januar blev der indført et såkaldt tostrenget trafiksystem i Sydgrønland. Udover rejser med helikopter, blev der indført transport med skib, som et billigere alternativ til flyvningerne.

Og ifølge svaret fra Erik Jensen tyder årets passagertal på, at det har givet flere rejsende i regionen.

I årets første halvår har næsten 20.000 rejst i Sydgrønland og her har over halvdelen benyttet sig af muligheden for at sejle.

LÆS OGSÅ Borgmester kræver uvildig undersøgelse af servicekontrakter

- Det taler positivt for at tilføjelsen af sejllads som transportmiddel har øget mængden af passagerer i Sydgrønland, skriver Erik Jensen.

Men selvom 20.000 passagerer på et halvt år allerede svarer til to tredjedele af alle passagererne i hele 2015, så er det for tidligt, at konkludere fuldstændigt om der er tale om en stigning, da der ikke er taget højde for sæsonudsving.

LÆS OGSÅ Protestgruppe stadig utilfreds med servicekontrakter

Naalakkersuisoq erkender også i svaret, at den første periode med de nye servicekontrakter var præget af store udfordringer. Begyndelsen af 2017 bød på en stor mængde aflysninger og ombookinger.

Årsagen til over halvdelen var vejrmæssige udfordringer. Men også tilvænning for både operatører og passagerer, med nye arbejdsgange og samarbejdsflader førte til problemer.

LÆS OGSÅ Servicekontrakterne er stadig ikke tilfredsstillende

Ifølge svaret vurderes det dog, at samarbejdet nu er forbedret.

Erik Jensen oplyser desuden at der er sat gang i en evaluering af servicekontrakterne, der forventes færdiggjort indenfor kort tid.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt