Foto: KNR

Borgmester kræver uvildig undersøgelse af servicekontrakter

Borgmesteren i Qaasuitsup Kommunia, Ole Dorph maner til besindighed i diskussionen om servicekontrakterne på transportområdet i et åbent brev.

Men samtidig melder borgmesteren sig også i koret af bekymrede, borgere, borgmestre og operatører, som er skeptiske overfor de nye kontrakter.

- Vi er i Nordgrønland bekymrede for de trafikale forhold navnlig omkring Qaanaaq, Upernavik og i Diskobugten, skriver Ole Dorph i brevet.

Og derfor ønsker han en uvildig undersøgelse af forløbet.

- Lad os få klarlagt denne sag. Hvad er op og hvad er ned? Få en ekstern og uvildig part til at undersøge forløbet og komme med en redegørelse. Gerne meget hurtigt, skriver Ole Dorph i brevet.

Borgmesteren mener blandt andet, at der bliver gravet grøfter og råbt højt mellem parterne og det bidrager ikke til en fornuftig dialog siger han.

I slutningen af november skrev også borgmester i Kommune Kujalleq et åbent brev, hvor han kritiserede servicekontrakterne og processen. Det blev efterfølgende besvaret af et åbent brev fra Naalakkersuisoq for infrastruktur, Martha Lund Olsen.

Og senest har Aluu Airlines mistænkt Air Greenland og Disko Line for karteldannelse i forbindelse med udbuddet.]]Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl