Wæver: Servicekontrakterne er stadig ikke tilfredsstillende

Kommune Kujalleqs borgmester, Jørgen Wæver Johansen, er glad for, at Naalakkersuisut har lyttet til borgernes protester. Men han mener stadig, at der er meget, der mangler.
Jørgen Wæver Johansen
Foto © : John Rasmussen, Narsaq Foto
24. november 2016 09:30

Det er trods alt noget, at borgernes protester har givet nogle forbedringer af servicekontrakterne, siger Kommune Kujalleqs borgmester, Jørgen Wæver Johansen efter Naalakkersuisut har afsat yderligere 22,2 millioner kroner om året til forbedringer af kontrakterne.

Han er dog stadig ikke tilfreds, men hvad utilfredsheden konkret går på er stadig uafklaret.

- Jeg mener, at borgernes opråb og ageren har været med til forbedre resultatet, siger borgmester i Kommune Kujalleq Jørgen Wæver Johansen.

Han er dog stadig generelt utilfreds med de kontrakter, der er blevet indgået.

- Hvis man ser tilbage på, hvad der er sket, så er resultatet ikke tilfredsstillende, siger han.

Overfor Qanorooq siger han, at han mener, at man havde fået et bedre resultat, hvis man havde annulleret de underskrevne kontrakter.

- Ærlig talt, så mener vi, at der kunne opnås meget bedre resultater, hvis kontrakterne blev erstattet med helt nye kontrakter, siger borgmesteren.

Han fortæller ikke helt konkret, hvad der mangler i de nye servicekontrakter efter Naalakkersuisut nu har afsat yderligere 22,2 millioner kroner om året til forbedringer, men gør det klart, at han gerne havde set mere helikopterflyvning og mindre sejlads.

- Vores budskab fra start har altid været, at vi ønsker mere luftfart end sejlads, men der bør også være mulighed for at supplere med sikker sejlads for Sydgrønlands yderdistrikter, siger han.

Radioavisen har bedt Jørgen Wæver Johansen om at uddybe, hvad han mener, der mangler i den nuværende løsning af servicekontrakterne, og som gør dem utilfredsstillende, men det har ikke været muligt, at få et uddybende svar på.

Blandt forbedringerne for de 22,2 millioner kroner er blandt andet sikring af overnatning i tilfælde af forsinkelser, mere helikopterflyvning og lavere priser på helikoptertransport i Diskoregionen.