Naalakkersuisoq: Kujalleq blev hørt

Kommune Kujalleq mener, at de nye servicekontrakter betyder en forringelse for borgerne i Sydgrønland. Det er naalakkerusisoq for Infrastruktur Knud Kristiansen dog uenig i.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
16. september 2016 13:06

Kommunen efterlyser blandt andet, at servicekontrakter tager høje for, hvem der skal betale for ophold ved aflysninger og forsinkelser. 

Læs også Nye servicekontrakter: Utilfredse borgere samler underskrifter og demonstrerer i Sydgrønland

Samtidig burde de nye servicekontrakter indeholde et krav om, at borgerne kan nøjes med at købe billet et sted, selvom rejsen foregår med forskellige trafikoperatører, skriver borgmester Jørgen Wæver Johansen og formanden for erhvervsudvalget, Simon Simonsen, i en pressemeddelelse. 

De to lokalpolitikere slår derudover fast, at de er utilfredse med, at kommunen slet ikke blev inddraget i forhandlingerne om servicekontrakterne.

Det står naalakkersuisoq, Knud Kristiansen, dog uforstående overfor. 

Læs også Kommune Kujalleq utilfreds med nye servicekontrakter

- Jeg er forundret over at høre, at borgmesteren i Kommune Kujalleq ikke har følt sig tilstrækkelig involveret i processen. Fra Kommune Kujalleq har jeg netop lagt stor vægt på deres ønske om øget sejlads i regionen - et ønske som blandt andet er fremført af borgmesteren på vores møder om servicekontrakterne i løbet af 2015, skriver Knud Kristiansen i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Det fremgår også af meddelelsen, at Naalakkersuisut mener, der er tale om en forbedring af servicen i Sydgrønland

- Fordi, der indføres et tostrenget trafiksystem, hvor Diskoline tilbyder et alternativ, når vejret udelukker den planlagte transportform, hedder det i meddelelsen.

Læs også Air Greenland skal fyre 45 ansatte

Med hensyn til hvem der skal betale for ophold ved forsinkelser og aflysninger, lover Naalakkerusisut at analysere behovet for at indføre en sådan garanti for borgernes forbindelsesbiletter og overnatning.