Kun lidt over halvdelen af børn i Nuuk i 2017 fik mæslingevaccinen, da de fyldte 15 måneder. Foto: NIH/Flickr Creative Commons

Tyskland vedtager lov om tvungen mæslingevaccine

Tyskland vedtager obligatorisk mæslingevaccine til børn. Vaccineskeptikere kan se frem til bøder.

Med et overbevisende flertal har det tyske parlament torsdag vedtaget at gøre mæslingevaccinen obligatorisk for børn i børnehaver og skoler.

Den nye lov træder i kraft 1. marts næste år.

Loven kræver, at alle børn er vaccineret, før de kan begynde i en ny børnehave eller skole.

Hvis forældrene ikke kan bevise, at barnet er vaccineret, kan det koste det op mod 2.500 euro i bøde. Det svarer til knap 18.700 danske kroner.

Grønland er langt under anbefalingen

Forældre til børn, der allerede er indskrevet i en børnehave eller skole, skal senest den 31. juli 2021 kunne fremlægge bevis for, at barnet er vaccineret.

LÆS OGSÅ FN: Millioner af børn bliver ikke beskyttet mod mæslinger

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, vurderer, at omkring 95 procent af en befolkning, altså næsten alle bør være vaccineret for at sikre befolkningens immunitet mod den meget smitsomme mæslinge-sygdom.

Sidste år viste tal fra Landslægen ifølge avisen AG, at kun lidt over halvdelen af børn i Nuuk i 2017 fik mæslingevaccinen, da de fyldte 15 måneder. Dermed er Grønland langt under anbefalingen fra WHO.

Vaccineskeptikere kommer på vildspor

Vaccinen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde - den såkaldte MFR-vaccine - er sikker og effektiv, men sundhedspersonale over hele verden kæmper i stigende grad mod vaccineskeptikere, der ikke vil have deres børn vaccineret.

LÆS OGSÅ Landslæge opfordrer rejsende til at blive vaccineret mod mæslinger

Forældre, der undersøger, hvor sikker vaccinen er, bliver ledt på vildspor af misinformation på internettet og religiøse, kulturelle og højreekstremistiske overbevisninger.

Ifølge Robert Koch Institut er over 500 personer blevet smittet med mæslinger i Tyskland i år.

Den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, siger, at loven også kommer til at gælde for alle ansatte i børnehaver, skoler og på medicinske faciliteter samt asylansøgere.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention i USA har mæslingevaccinen reddet 21 millioner liv mellem 2000 og 2017.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt