Landslæge opfordrer rejsende til at blive vaccineret mod mæslinger

Landslæge Henrik Hansen opfordrer alle, der skal rejse uden for Grønland og Danmark til at sikre sig, at de er vaccineret mod mæslinger.

Der er sket en kraftig stigning i antallet af tilfælde af mæslinger i Europa i år, oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Landslægen opfordrer derfor borgere, der planlægger at rejse, til at blive vaccineret mod virussen.

- Der er i Grønland en hel del, der ikke er vaccineret mod mæslinger, og vi vil meget nødig have et udbrud af mæslinger i Grønland. Det vil være meget alvorligt, siger Henrik Hansen.

Mæslinger er en af de mest smittefarlige virusser, der findes, forklarer landslægen.

- Mæslinger er uhyre smitsomt, og kommer det først ind blandt børn i en by eller en bygd, så vil det stort set sprede sig til alle, som ikke er vaccineret, siger Henrik Hansen. 

Mæslinger:

Mæslinger skyldes en virus og kan derfor ikke behandles med antibiotika. Behandlingen er sengeleje i et køligt værelse med ikke for stærkt lys. Hostestillende medicin og febersænkende medikamenter må kun gives efter lægens ordination.

Har man mæslinger, kan man smitte andre fra otte dage efter, at man selv er blevet smittet - før sygdommen bryder ud - til udslættet er svundet eller mindst fem dage efter dets frembrud. Mæslinger smitter derimod ikke gennem genstande eller sygdomsfrie personer.

Kilde: Netdoktor.dk

De fleste kan kureres for mæslinger og leve videre uden bivirkninger. Men for nogle kan det have store konsekvenser at blive smittet.

- Nogle får nogle alvorlige bivirkninger og bliver alvorligt syge af mæslinger.

Sydeuropa ramt

Advarslen gælder for rejser udenfor Danmark. Særligt hvis man rejser til Sydeuropa, hvor lande som Frankrig, Grækenland og Italien oplever ekstraordinært mange tilfælde af virussygdommen.

Henrik Hansen fortæller, at alle kan blive vaccineret lokalt her i landet.

- Alle de steder, hvor der er sundhedscentre, er der mæslingevacciner. Man skal bare gøre det i god tid, inden man rejser, siger landslægen.

Der er registreret 41.000 tilfælde af mæslinger i Europa i løbet af årets første seks måneder. Det er en stigning på 17.000 i forhold til samtlige tolv måneder i 2017.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt