Foto: Screenshot Qanorooq/ KNR

Fisker: Tvungen opsparing er en god idé

Indførelsen af en tvungen pensionsopsparing bliver modtaget positivt af en fanger, mens Grønlandsbanken kritiserer, at man ikke har været god nok til at formidle oplysninger om indførelsen af den tvungne pensionsopsparing.

Niels Geisler har fisket hellefisk i Nuuk Fjord i mange år, og selvom han på eget initiativ har en lille opsparing, så har han aldrig gjort sig overvejelser om en egentlig pensionsopsparing til trods for, at han går på pension om omkring 10 år. Han er derfor enig i indførelsen af en tvungen pensionsopsparing.

- Det kan jeg på den anden side være enig i, fordi vi til enhver tid kan blive uarbejdsdygtige, og så er det godt med en opsparing. Det er udmærket. Siger han.

LÆS OGSÅ KNAPK støtter tvungen pensionsopsparing

For her i loven er det et krav at lægge 4 procent til en opsparing, når du tjener over 150.000 kr. om året. Men selvom Niels Geisler er enig i indførelsen af opsparingen, ved han ikke meget mere. Det er først efter vores forklaring, at han har fået en ordentlig klarhed.

Er klar på en opsparing

Niels Geisler fortæller, at han derfor ikke længere er i tvivl om, at han skal starte en opsparing:

- Det er først nu, at jeg har fået klarhed, så jeg vil derfor henvende mig i banken. Jeg føler, at jeg er parat. Nu er det jo også en gældende lov, så derfor skal jeg jo.

LÆS OGSÅ Tvungen pensionsopsparing får god modtagelse

Kritiserer manglende oplysning

Ifølge kundechefen i Grønlandsbanken er den manglende formidling om loven, som blev godkendt til at skulle gælde fra den 1. januar, med til at skabe skaber usikkerhed blandt borgerne.

- Der er ikke blevet reklameret så meget fra Inatsisartuts side om det nye lov. Men vi har forsøgt at informere kunderne både via KNR, Facebook, annoncer, radio eller når kunderne er herinde. Og det har virket, siger kundechef i Grønlandsbanken Peter Petersen til Qanorooq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt