Foto: KNR

KNAPK støtter tvungen pensionsopsparing

Det er en god idé at indføre tvungen pensionsopsparing, sådan lyder det nu fra Fisker- og Fangerorganisationen KNAPK. De mener dog, at der er plads til forbedringer

- Vi støtter forslaget, men så skal vi også sikre, at det bliver indført trinvist for ikke at belaste fiskerne økonomisk hårdt, siger Henrik Sandgreen, formanden for KNAPK til KNR.

Som det er i dag, er det ikke alle der indbetaler til en pensionsopsparing. Det vil Naalakkersuisut lave om på med det her forslag, som blev førstebehandlet i Inatsisartut i onsdags, og som støttes af alle partier.

Læs også Tvungen pensionsopsparing får god modtagelse

Fiskerne er blandt den gruppe, som ikke traditionelt har indbetalt til en pensionsopsparing, og for at de ikke bliver unødvendigt hårdt ramt af det, mener KNAPK, at den tvungne pensionsindbetaling skal indføres over en årrække. Henrik Sandgreen er dog ikke i tvivl om, at den skal indføres.

- Vi skal starte et sted, og vi håber ikke, at det bliver sådan, at vi skal vente de næste 10 år før det bliver realiseret. Det skal indføres med det samme.

Svingende indtægter rammer fiskerne

De svingende fiskepriser er skyld i, at fiskerne ikke har den samme indkomst hver måned. Det er derfor, at Fisker- og Fangerorganisationen nu kræver en særordning for deres medlemmer.

- Fiskernes indtægter varierer meget, derfor er det nødvendigt at tale grundigt om forslaget og dens konsekvenser, siger formanden for KNAPK Henrik Sandgreen.

Lovforslaget skal til andenbehandling den 20. oktober, og hvis alt går efter planen, bliver det vedtaget den 10. november.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt