KNAPK støtter tvungen pensionsopsparing

Det er en god idé at indføre tvungen pensionsopsparing, sådan lyder det nu fra Fisker- og Fangerorganisationen KNAPK. De mener dog, at der er plads til forbedringer
Foto © : KNR
23. september 2016 17:11

- Vi støtter forslaget, men så skal vi også sikre, at det bliver indført trinvist for ikke at belaste fiskerne økonomisk hårdt, siger Henrik Sandgreen, formanden for KNAPK til KNR.

Som det er i dag, er det ikke alle der indbetaler til en pensionsopsparing. Det vil Naalakkersuisut lave om på med det her forslag, som blev førstebehandlet i Inatsisartut i onsdags, og som støttes af alle partier.

Læs også Tvungen pensionsopsparing får god modtagelse

Fiskerne er blandt den gruppe, som ikke traditionelt har indbetalt til en pensionsopsparing, og for at de ikke bliver unødvendigt hårdt ramt af det, mener KNAPK, at den tvungne pensionsindbetaling skal indføres over en årrække. Henrik Sandgreen er dog ikke i tvivl om, at den skal indføres.

- Vi skal starte et sted, og vi håber ikke, at det bliver sådan, at vi skal vente de næste 10 år før det bliver realiseret. Det skal indføres med det samme.

Svingende indtægter rammer fiskerne

De svingende fiskepriser er skyld i, at fiskerne ikke har den samme indkomst hver måned. Det er derfor, at Fisker- og Fangerorganisationen nu kræver en særordning for deres medlemmer.

- Fiskernes indtægter varierer meget, derfor er det nødvendigt at tale grundigt om forslaget og dens konsekvenser, siger formanden for KNAPK Henrik Sandgreen.

Lovforslaget skal til andenbehandling den 20. oktober, og hvis alt går efter planen, bliver det vedtaget den 10. november.