TV2-chef fratræder sin stilling efter kritik

Redaktionschef på TV 2 Ulla Østergaard fratræder sin stilling efter massiv kritik af historie under det grønlandske valg.
Múte Bourup Egede ville ikke udtale sig til TV2-journalisten på valgnatten den 6. april i år, men gav alene interview til KNR og DR. Foto © : Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
17. juni 2021 14:00

Den 2. april, fire dage før afgørelsen af valget til Inatsisartut, bragte det danske medie TV 2 en historie om Múte Bourup Egede (IA).

Den havde overskriften: ”Bejleren til at blive Grønlands nye leder undlod at erklære sig inhabil i to sager.”

Historien blev delt vidt og bredt på de sociale medier. Artiklen handlede om, at Múte Bourup Egede ikke havde erklæret sig inhabil, da han var Naalakkersuisoq for råstoffer i 2018, og dermed havde tjent penge på sit eget selskab.

Men påstandene er forkerte. Der er nemlig intet hold i historien. Det skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ Medie: Redaktionschef hoppede på falsk historie om Múte B. Egede

Nu fratræder TV2-redaktionschef Ulla Østergaard sin stilling på TV2. Det skriver hun selv på Facebook. Det sker kun to dage efter, at det kom frem, at redaktionschefen havde sygemldt sig.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Ulla Østergaard pressede historien om Múte Bourup Egede igennem. Efter få dage måtte TV2 dog trække historien tilbage.

LÆS OGSÅ TV 2-chef er sygemeldt efter kritik af falsk historie

Hos TV 2 har nyhedsdirektør Ulla Pors tidligere afvist, at der har ligget et ønske om at påvirke valget.

- Jeg er utrolig ked af den historie. Den skulle aldrig have været bragt. Men ud fra det, jeg har undersøgt på TV 2, så er det ikke nogen, der er lavet den her fejl med vilje, sagde Ulla Pors søndag i programmet "Presselogen".

Det er stadig uvist, hvem der har givet historien til TV2.