Trods coronafrygt: GM i hundeslæde bliver ikke aflyst

Der skal være fest med op til 900 deltagere. Alligevel vil Aavannaata Qimmussersua gennemføre årets mesterskaber i hundeslæde.
44 voksne er tilmeldt løbet, og mellem 10 og 20 børn deltager som juniorer. Arkivfoto Foto © : Johan Geisler
10. marts 2020 05:53

Først blev Arctic Winter Games aflyst af frygt for smitte med coronavirus. 

Så meddelte bestyrelsen i Arctic Circle Race, at også de har besluttet sig for at annullere årets benhårde løb, der er kendt som verdens hårdeste skiløb.

Men GM i hundeslæde i Uummannaq i slutningen af denne måned bliver ikke aflyst. Det holdes helt som planlagt, selv om arrangørerne regner med mellem 800 og 900 deltagere til fest og fællesspisning, efter at vinderen er fundet. 

LÆS OGSÅ Coronafrygt i Kangerlussuaq: Tre rejsende fra Færøerne er i karantæne

Det siger Mikkel Jeremiassen, der er næstformand i Aavannaata Qimmussersua, til KNR.

- GM i hundeslæde for både voksne og juniorer bliver afholdt som planlagt. Vi skal fremhæve, at der ikke er ændringer, siger han.

44 voksne er tilmeldt løbet, og mellem 10 og 20 børn deltager som juniorer.

Epidemikommission: Tænk jer om

I fredags opfordrede Epidemikommissionen til, at arrangementer med mere end 1000 deltagere skal aflyses eller udskydes.

Hvis et arrangement har færre end 1000 deltagere, ”bør arrangørerne forholde sig til, om smitterisikoen giver anledning til at udskyde eller aflyse arrangementet. Smitterisikoen vil forøges med antallet af personer, som er samlet og ved den fysiske afstand imellem deltagerne. Dertil kommer, at indendørs arrangementer normalt vil medføre større smitterisiko end udendørs arrangementer,” lød det fra Epidemikommissionen i fredags.

LÆS OGSÅ Mistanke om coronasmitte i lufthavnen i Kangerlussuaq

Tidligere har der været mere end 1000 tilskuere, når løbet har været holdt i Ilulissat. I Uummannaq forventer arrangørerne lige knap så mange. 

- Vi skal se på plantegningen af huset, og så skal vi, i koordination med sundhedsvæsenet og andre myndigheder, finde ud af, hvor tæt gæsterne skal sidde. Og hvor mange, der højst skal være i huset til festen, siger Mikkel Jeremiassen.

- Vi vil opfordre alle til ikke at kramme og give hånd. Alt, som kan smitte, skal undgås. Det melder vi ud til alle, også gennem vores hjemmeside, siger Mikkel Jeremiassen. 

Aavannaata Qimmussersua begynder 24. marts for juniorer. 28. marts skal de voksne dyste.