Tre mere er coronasmittede i lufthavnsbyggeriet i Nuuk

Medarbejderne i Munck Gruppen er blevet massetestet igen i dag.
Alle de smittede arbejder i Munck Gruppen, som er ved at anlægge den nye landingsbane i Nuuk. Foto © : KNR / Malik Brøns
04. juni 2021 17:20

Tre flere af de ansatte i lufthavnsbyggeriet i Nuuk er testet positive.

Det er resultatet efter endnu en massetest af de 80 medarbejdere i dag, oplyser landslæge Henrik L. Hansen til KNR.

Dermed er der nu i alt ni smittede i Nuuk, som er det eneste sted i landet, hvor der er smitte lige nu.

- Vi har testet omkring 160 borgere i dag. Hovedparten af dem er fra arbejdspladsen ude ved  lufthavnen. Blandt dem har vi fundet tre nye positive. Den ene af dem er lettere syg, og en anden har lettere symptomer, siger Henrik L. Hansen.

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports om smittetilfælde: Arbejdet står stille, indtil vi ved mere

De ansatte i byggeriet bor alle i en camp ved lufthavnen, hvor de har været isoleret siden i fredags. 

- De to af dem hører til ude i campen, og en af dem har været i karantæne på en bopæl i Nuuk. Men vi har på nuværende tidspunkt ikke grund til at tro, at der er yderligere smittespredning, siger landslægen. 

- Hele campen og byggepladsen er fortsat karantæneområde. Der er ikke nogen, der må komme ind eller ud af campen. For derude kan der sagtens være smittespredning. Vi opfordrer alle, der på nogen måde har haft relation til arbejdspladsen ved lufthavnen, om at være meget opmærksomme på symptomer, og skal straks henvende sig til sundhedsvæsenet, hvis de får symptomer, siger han. 

Nuuk lukkede

Det er præcis én uge siden, at Nuuk blev lukket af frygt for corona. For efter næsten et halvt år uden covid-19 i Nuuk, gik det rigtig stærkt i sidste uge.

Først blev to personer konstateret smittet efter, at de var rejst ind i landet og havde været i karantæne.

Så kom det frem, at endnu en person var smittet. Problemet var, at vedkommende havde været her i seks uger. Ingen anede, hvor smitten kom fra. 

LÆS OGSÅ Restriktionerne fjernes igen efter midnat: Ingen nye smittet

Og personen havde også været ude at spise og på værtshus bagefter. Derfor blev alle, der var på Hereford, Daddys eller Skyline lørdag den 22. maj opfordret til at stille op til test for præcis én uge siden.

Alle de tre smittede arbejdede i Munck Gruppen, som er i gang med at anlægge den nye landingsbane i Nuuk. Deres næsten 80 kollegaer blev også massetestet i fredags, og her blev tre mere fundet positive. 

Her – en uge senere – viser endnu en massetest altså yderligere tre smittede i Munch Gruppen, så der nu er ni i alt.  

Ingen udenfor lufthavnsbyggeriet er blevet positive.