Transparency: Tag ansvar under valgkampen

Tag ansvar. Så klart lyder budskabet til vælgerne, før vi går til valgurnerne og stemmer et nyt Inatsisartut ind.
Foto © : Transparency International Greenland
07. november 2014 09:21

 Det er antikorruptions-organisationen Transparency International Greenland, TIG, der nu melder sig ind i valgkampen. Med en opfordring til vælgerne om at sige nej til korruption og nepotisme, og forlange åbenhed, gennemsigtighed og borgerinddragelse af de folkevalgte.
 
Transparency gør det dog klart, at selvom deres plakater snart vil hænge over hele landet bliver de ikke er at finde på valglisterne.

 

Stem på kandidater og partier, der aktivt tager afstand fra korruption og nepotisme
- TIG støtter ikke et bestemt parti eller en særlig kandidat. Derimod opfordrer vi vælgerne til at være med til stille kritiske spørgsmål om korruption og nepotisme til alle kandidaterne. Vi opfordrer også til at stemme på partier og kandidater, der aktivt tager afstand fra korruption, og vil sikre åbenhed og borgerinddragelse i regeringsførelsen, siger formand for Transparency Greenland International, Anita Hoffer.
 
TIG’s kampagne skydes i gang fredag den 7. november med plakater og postkort. Herefter vil gennemsigtighedsorganisationen arbejde for en deklarationen mod korruption. Endeligt holder TIG et vælgermøde den 19. november, hvor borgerinddragelse bliver temaet.