Transparency Greenland: Ny makrelundersøgelse skaber mere åbenhed

Transparency Greenland er glade for, at Grønlands Selvstyre nu har valgt sætte deres eksterne revisionsfirma til at kigge årets makrelkvote efter i sømmene.
Anita Hoffer Foto © : KNR
24. juni 2015 14:43

- Vi har simpelthen savnet åbenhed omkring kriterierne og procedurerne for tildeling. Så derfor synes vi, at det er rigtigt fint, at de får lavet sådan en undersøgelse, siger formand for foreningen Transparency Greenland Anita Hoffer.

KNAPK stiller spørgsmålstegn ved uvildigheden af det revisionsfirma, som skal foretage undersøgelsen for Naalakkersuisut - da det er Selvstyrets eksterne revisionsfirma, der er valgt til at foretage undersøgelsen.

Læs også Selvstyret har bestilt revision af makrelkvotefordeling

Men den kritik er Anita Hoffer uenig i. 

 - Vi synes det er fint, fordi de er jo trods alt uafhængige - og det er - kan man sige - øjne udefra, der kigger på det. Så det giver fin mening for os, at de får deres revisionsfirma til at gøre det, siger Anita Hoffer.

Derfor er undersøgelsen et skridt i den rigtige retning, mener hun.

 

Store forhåbninger til undersøgelse

- Vi håber, at der i hvert fald fremadrettet bliver meget mere åbenhed omkring, hvad det er for nogle kriterier, og hvad det er for en procedure, der sker ved tildeling af makrelkvoterne. Og vi håber selvfølgelig, at denne her revision gennemgår, om der er tilstrækkelig åbenhed om det, og om hvordan de måske også kan forbedre åbenhed og transparens ved fordeling af kvoterne, siger Anita Hoffer, formand for Transparency Greenland.

I følge formanden for Inatsisartuts fiskeriudvalg, Nikolaj Jeremiassen vil udvalget inden længe holde møde om Naalakkersuisuts revisonsundersøgelse af årets makrelkvoter.