Træner bliver bortvist efter mistanke om overgreb

En tidligere træner i Badminton Kalaallit Nunaat er blevet bortvist, fordi der er mistanke om overgreb på mindreårige.
En træner er blevet bortvist, fordi der er mistanke om, at der har været overgreb på mindreårige.
11. oktober 2024 15:20

- Vi tager stærkt afstand fra enhver form for overgreb - også dem imod børn. 

Sådan skriver Badminton Kalaallit Nunaat i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

En tidligere træner i foreningen er blevet bortvist, efter klubben blev bekendt med en sag om overgreb på mindreårige. Og vedkommende er blevet forment adgang til træninger og frataget sit ansvar i bestyrelsen.

- Vi er utrolig kede af, hvad der formentlig er sket, og føler os svigtet af pågældende. Vi bistår såvel Grønlands Politi og andre myndigheder efter bedste evne.

I et skrifteligt svar til KNR oplyser Grønlands Politi, at de har modtaget en anmeldelse, og at de i forbindelse med efterforskningen har tilbageholdt en person efter fremstilling i Sermersooq Kredsret 30. september. 

Tilbageholdelsen ved Sermersooq Kredsret er sket for lukkede døre. Af hensyn til efterforskningen kan vi derfor ikke udtale os yderligere, skriver de. 

Genopbygge tilliden 

Hvis man har oplysninger i sagen eller har brug for støtte, opfordrer foreningen til, at man tager fat i politiet eller kommunen.

- Sammen med Grønlands Idræts Forbund, Badminton Kalaallit Nunaat og den pågældende idrætsforening vil vi arbejde på at genskabe tilliden til idrætten, så det store frivillige arbejde kan fortsætte i trygge og inkluderende rammer. 

- Vi vil gerne fra Badminton Kalaallit Nunaat udtrykke vores medfølelse og forståelse for de berørte parter.