Trængt kommune-økonomi stopper ikke rejse-lysten

Det har vakt opsigt, at Kommune Kujalleq trods sine mange økonomiske problemer forleden valgte at sende sin 2. viceborgmester Thomas Ezekiassen til Danmark for sammen med kommunens vicedirektør Frank Hedegaard at overrække prins Christian grønlandsk festtøj til prinsens 1. skoledag.
Skrevet af Nûno Isbosethsen
12. august 2011 13:16

Det var åbenbart ikke nok for Kommune Kujalleq, der kæmper med store økonomiske problemer, at sende gaven til Prins Christian. Istedet har kommunen valgt at sende 2. viceborgmester Thomas Ezekiassen og vicedirektør Frank Hedegaard, som kunne overrække gaven.

Kommune Kujalleq har ellers besluttet at stoppe al unødvendig rejse-aktivitet. Alligevel blev 2. viceborgmesteren sendt til København uden andre opgaver end at overrække gaven.

- Det er en god måde at profilere kommunen på. Og det er økonomi-udvalget, der har taget den beslutning for et eller halvandet år siden, så der er ikke noget skadeligt ved det, siger borgmester i Kommune Kujalleq Simon Simonsen til KNR.

Og der er faktisk en lille krølle på hallen. Prinsens nye hvide anorak og håndsyede kamikker fra Kommune Kujalleq kom slet ikke i brug i dag, da han med mor og far holdt sit indtog på Tranegårdsskolen i Hellerup. Prins Christian var som de fleste andre børn iført korte bukser og skjorte og sweater.