Pipaluk skal være medforfatter på Hollywood-produktion om frøken Smilla

Pipaluk K. Jørgensen kommer til at have indflydelse på en ny tv-serie om Frøken Smillas fornemmelse for sne. Det er vigtigt, siger hun.
Pipaluk K. Jørgensen er 39 år og har haft sit eget produktionsselskab, Karitas Productions, i Nuuk. Foto © : KNR
Skrevet af Malik Brøns
10. november 2020 05:27

Internationale filmproducere er interesseret i at lave en tv-serie om Frøken Smillas fornemmelse for sne.

Det er en dansk roman, som blev skrevet af forfatteren Peter Høeg i 1992. Novellen blev senere filmatiseret i 1997 af filminstruktøren Bille August.

Nu skal romanen endnu gang filmatiseres. Det bliver i form af en tv-serie, og det tyske filmstudie Constantin Films skal stå for at producere serien.

Her er der allerede fundet en britisk filminstruktør, Amma Asante. Hun er kvinden bag HBO-succesen "The Handmaid's Tale". Og hun får hjælp af den grønlandske forfatter Pipaluk K. Jørgensen.

Om Pipaluk K. Jørgensen

 

  • Pipaluk K. Jørgensen er 39 år og har haft sit eget produktionsselskab, Karitas Productions, i Nuuk.
     
  • Her lavede hun alt indenfor tv, teater og film.

 

  • Hun har også produceret sin egen film, Anori.

 

  • Hun lukkede selskabet i år for at fokusere på internationale produktioner.

 

  • I 2020 skabte hun UnoFilm ApS. Her vil hun fokusere på instruktør og scriptwriter opgaver.

 

  • I år startede hun også et partnerskab med Emile Hertling Péronard.

 

Pipaluk K. Jørgensen har for nylig skrevet en kontrakt med det tyske produktionsselskab om at være medforfatter til en af episoderne i serien.

Hun har også været konsulent for produktionsselskabet i et års tid.

Episoden, som Pipaluk K. Jørgensen skal være medforfatter på, foregår i Grønland. 

Og det er Pipaluk K. Jørgensen uendeligt glad for at have fået muligheden for. Det er personligt for hende - og hun finder det meget vigtigt at være med til at forme manuskriptet, når det handler om hendes eget folk og land.

- Jeg er glad for og beæret over, at Constantin går den her vej, det er et vigtigt skridt.

- Jeg tror, at industrien har fået øjnene op for de oprindelige folks historier og kigger efter talenterne dér.  

Åbner døre for internationalt interesse

Hun har selv arbejdet med at skrive manuskripter i de sidste 12 år. Derfor føler hun sig klar til at skrive de kommende scener i tv-serien.

- Ja! Nu er jeg glad for, at jeg endelig har nået nogle af mine mål om at komme på et internationalt plan, siger Pipaluk K. Jørgensen.

Tv-serien om Frøken Smillas fornemmelse for sne kommer til at foregå både i Danmark og i Grønland. Hvad der kommer til at ske i serien, eller hvornår produktionen vil være klar, kan hun ikke sige.

- Det, der er vigtigt for mig, det er den dér credit. Det kan åbne flere døre for internationalt arbejde for mig. Det er det, jeg gerne vil, siger Pipaluk K. Jørgensen.

- Jeg får en større indflydelse på historien som medforfatter end ved at være konsulent. Så har man noget at sige om, hvor historien skal føre hen.

- Det er noget, jeg har arbejdet med længe, at vi ikke kun skal være konsulenter eller fiksere. Vi skal også have indflydelse. Men man skal jo også være god til det. Det tager tid, men nu føler jeg, at det er ved at åbne op.