Tilsynsrådet afviser klage over Sermersooq-borgmester

Tilsynsrådet har afvist en klage over borgmester Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup. Det skriver Sermitsiaq.ag, der har fået indsigt i konklusionen fra Tilsynsrådet.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Thomas Munk Veirum
30. august 2017 08:03

Det var de to Siumut-politikere Peter Davidsen og Ane Egede Mathæussen, der klagede til tilsynsrådet over borgmesteren under den kommunale valgkamp i foråret.

LÆS OGSÅ Siumutter anmelder borgmester til Tilsynsrådet

De to politikere anklagede Asii Chemnitz Narup for at have vildledt både borgere og kommunalpolitikerne i Sermersooq, i sagen om kommunens store byudviklingsprojekt - Siorarsiorfik.

- Chemnitz Narup (IA), har i sine fremlæggelser ladet byrådsmedlemmer og kommunens borgere tro, at Siorarsiorfik-projektet til 4-5 mia. kr. var langt mere fremskreden og planlagt, end det nu viser sig at være tilfældet i virkeligheden, skrev Peter Davidsen og Ane Egede Mathæussen i et åbent brev under valgkampen.

Men den anklage har Tilsynsrådet altså pure afvist. Tilsynsrådet konkluderer ifølge Sermitsiaq.ag, at såvel  kommunalbestyrelsen som borgerne var involveret i behandlingen af projektet.

LÆS OGSÅ Per Berthelsen er fortid i Siumut