Siumutter anmelder borgmester til Tilsynsrådet

Der er opstået åben ordkrig mellem borgmester Asii Chemnitz Narup og medlemmer af Siumut-gruppen i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Kenneth Elkjær
27. marts 2017 16:18

Årsagen er det store Siorarsiorfik-projekt i Nuuk, som er stemt igennem med stemmer fra samtlige medlemmer af Siumut i kommunalbestyrelsen. Men nu er stemningen vendt.

I et åbent brev anklager Ane Egede Mathæussen og Peter Davidsen fra Siumut borgmesteren for at vildlede byrådet.

- Chemnitz Narup (IA), har i sine fremlæggelser ladet byråds-medlemmer og kommunens borgere tro, at Siorarsiorfik-projektet til 4-5 mia. kr. var langt mere fremskreden og planlagt end det nu viser sig at være tilfældet i virkeligheden, skriver de to medlemmer af kommunalbestyrelsen i et åbent brev.

LÆS OGSÅ Kielsens kritik er ikke Siumuts politik

Afviser anklager

Men de to kan godt pakke deres anklager om misinformation sammen, lyder forsvaret fra borgmesteren.

- Sagen har været behandlet meget grundigt i kommunalbestyrelsen og alle 19 medlemmer har stemt for hver gang. Ane Egede Mathæussen har også siddet i projektets politiske styregruppe siden arbejdet begyndte, og har derfor haft adgang til de samme oplysninger som jeg, siger Asii Chemnitz Narup til Sermitsiaq.AG. 

LÆS OGSÅ Kielsen ude med riven efter Asii og egne partikammerater

Meldt til tilsynsrådet

De to Siumut-medlemmer anklager samtidig borgmesteren for at have brudt reglerne om udbud, fordi kommunen har udbetalt mere end en million kroner til et dansk konsulentfirma i forbindelse med Siorarsiorfik-projektet uden at sende opgaven i udbud.

Det har tidligere været forsvaret med, at der kun var var ét firma, der kunne løse opgaven, men det har en ekspert afvist overfor avisen Sermitsiaq. På den baggrund har Ane Egede Mathæussen og Peter Davidsen meldt borgmester Asii Chemnitz Narup til kommunernes Tilsynsråd, som nu skal forholde sig til, om reglerne for udbud er blevet brudt.

Den anklage afviser borgmesteren også overfor Sermitsiaq.AG.