Foto: KNR

Kielsen ude med riven efter Asii og egne partikammerater

Siumuts formand har ikke meget tiltro til Kommuneqarfik Sermersooqs store byggeprojekt Siorarsiorfik, selvom flere af hans egne partimedlemmer har stemt for.

I et interview med netavisen Sermitsiaq.AG kalder han projektet et luftkastel og slår fast, at kommunen har brug for en ny borgmester.

- Siorarsiorfik-projektet er et godt eksempel på, at der er brug for en ny politisk ledelse i Kommuneqarfik Sermersooq. Vi skal have en ny borgmester, der fremmer samarbejde og som sikrer at store nye projekter forberedes ordentligt, svarer Kim Kielsen til Sermitsiaq.AG.

Kielsens kritik rammer dog også hans egne medlemmer, da otte ud af kommunalbestyrelsens 19 medlemmer kommer fra Siumut, og det var som bekendt en enig kommunalbestyrelse, der præsenterede projektet.

LÆS OGSÅ Marthas farvel til Naalakkersuisut fører til rokade i Siumut

En detalje, som IAs Malene Lynge også har bidt mærke i, hvorfor hun i kommentarfeltet til artiklen udtrykker, at hun undrer sig over, at partiformanden falder sine egne medlemmer af kommunalbestyrelsen i ryggen.

Det samme gør Siumuts Per Berthelsen, som sidder i kommunalbestyrelsen med Malene Lynge.

- Han må jo vide det, som en, der har taget det første spadestik til en lufthavn, hvor der slet ikke eksisterer nogen financieringsplan, skriver Berthelsen med henvisning, til at Naalakkersuisut har udsendt pressemeddelelser og holdt seancer om at arbejdet med lufthavnene er i gang, påtrods af, at finansieringen ifølge finansdepartementet er meget usikker.

LÆS OGSÅ Tilspidset konflikt i Siumut

Endeligt peger Kielsen på, at det er meget tankevækkende, at kommunen kommer et stort ufinansieret projekt kort før kommunalvalget.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt